Tirolban néppárti-zöldek koalíció alakult

Minden közügy és a lakosságra is tartozik

 
2013. Máj. 14. 10:49

Tirolban néppárti-zöldek koalíció alakult

Minden közügy és a lakosságra is tartozik

2013. május 14., Kedd 10:49

Innsbruckban megalakult az első néppárti-zöldek koalíció. A közlekedés, a környezetvédelem, a szociális . és nőügyek jutottak a Zöldeknek – csupa olyan téma, amelynek kétségkívül szakértői. Ráadásul most először a kormányban ugyannyi női miniszter kap helyet, mint amennyi férfi. Tirolban most először fordul elő, hogy Ingrid Felipe személyében hölgy tölti be a tartományi előjáró helyettesének tisztét.

Günther Platter a győztes tiroli Néppárt vezetője, értelemszerűen továbbra is tartományi előjáró. A politikus a pénzügyi tárcát veszi át, és ő tölti be az ebben a tartományban különlegesen fontos turisztikai miniszter posztját. A koalíciós paktum részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak annyi tudott, hogy mindkét érintett párt vezető testületei egyhangúlag jóváhagyták annak tartalmát.

Néhány fontos mozzanatról már hírt ad a sajtó. Például minden bizonnyal a Zöldek hatására a most alakult kormány több új intézkedést tervez a polgárokkal folytatandó közvetlen párbeszéd érdekében. A parlamenti erőviszonyok szerint megalakuló bizottság fogadja majd a kezdeményezéseket és ötleteket, amelyeket a népügyész jelenlétében nyilvánosan vitatnak meg, és döntik el, tovább terjesztik-e a helyi törvényhozás elé. Az Ausztriaszerte sok vitát kiváltó oktatásügyi kérdésekben – az egész napos iskola ügyében – is saját modellt alakít ki a tartomány, amely esetleg országosan mintaként szolgálhat.

A tájékozódás szabadsága ügyében is érvényesült a Zöldek egyik indítványa: enyhítik a hivatali titok szigorát. Eddig minden hivatali titoknak számított, ami nem volt közügy. Ezentúl minden közügynek számít, csakis nagyon indokolt esetben lehet egy-egy ügyet titkosnak nyilvánítani.
A Zöldek nemcsak Tirolban, Salzburgban is jól szerepeltek. Nem kizárt, hogy valamilyen formációban ott is kormányba kerülnek.

5 komment:
p6q5LC8mgtls | 2017. január 29., Vasárnap 08:30
If inrftmaoion were soccer, this would be a goooooal!

XtrjqM574y | 2017. január 29., Vasárnap 14:46
Which came first, the problem or the <a href="http://wljifjbpdi.com">soinltou?</a> Luckily it doesn't matter.

Ffm3NrKFKV6 | 2017. február 1., Szerda 17:55
TYVM you've solved all my prmelbos http://djmswb.com [url=http://ibjpdfk.com]ibjpdfk[/url] [link=http://uacussp.com]uacussp[/link]

dH11qxvAb | 2017. február 3., Péntek 23:37
AKAIK <a href="http://edjcawnvaby.com">yov'ue</a> got the answer in one!

MZoAqi9Etf | 2017. február 5., Vasárnap 23:43
A minute saved is a minute eanedr, and this saved hours! http://jndrjnpo.com [url=http://cjizxk.com]cjizxk[/url] [link=http://kxuexvfwd.com]kxuexvfwd[/link]

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39