Puncs és karaoke

Szilveszter Bécsben: programajánló

 
2012. Dec. 20. 09:05

Puncs és karaoke

Szilveszter Bécsben: programajánló

2012. december 20., Csütörtök 09:05

Az év utolsó napja Bécsben igazi látványosság. Immár 23 éve szilveszteri ösvény csalogatja az esztendő vidám búcsúztatására azokat, akik kevésbé ragaszkodnak a fűtött szobához. Tavaly 750 ezren élvezték a programokat és az idén sem számítanak kevesebb látogatóra.

1990/91 fordulójára találta ki a Bécsi Önkormányzat és az Idegenforgalmi Hivatal, hogy ideje vonzóvá tenni külföldi és hazai szilveszterezőknek a várost, utcára csalogatni az embereket, megtörni azt a hagyományt, hogy zenés szórakozóhelyeken, vagy éppen otthonokban rendezett mulatságokon köszöntsék az új évet.

Az évek alatt „finomodott” az elképzelés, egyre többen csatlakoztak hozzá. Az ösvény a Stephansdom, illetve a Graben előtt indul, és az egész belvároson át vezet. Eltévedni nem igen lehet, a sokféle színpad, az egymást érő, ám a másikat nem zavartó show- és zenei programok pontosan jelzik, merre kell menni.

Rock – és népzene, blues, soul, szamba és persze valcer, sőt operett is felcsendül a színpadokon, amelyekből az idén összesen tizenkettőt állítanak fel. Ismert művészek lépnek fel, és van mód táncra is perdülni, sőt, akad olyan helyszín, ahol tánctanfolyamot is szerveznek. Nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, akiknek ezen az éjszakán a szülők rendszerint megengedik, hogy fenn maradjanak. S tapasztalatok szerint nagy siker a karaoke, amely ilyenkor és itt komolyabb a megszokottnál: magukat énekesnek álmodók remélik a nagy kiugrást – a közönség pedig általában hálásan fogadja próbálkozásukat.

Éhen – vagy szomjan halástól sem kell tartaniuk azoknak, akik végigmennek ezen a különös ösvényen. Hatvan stand kínál forró puncsot, helyben fogyasztható ételkülönlegességeket, csemegéket. Enni-inni már félelőtt 11-től lehet ezeknél a standoknál, a szórakoztató programok 14 órakor kezdődnek.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl