Jeges álom a bécsi Városháza előtt

 
2015. Jan. 23. 13:09

Jeges álom a bécsi Városháza előtt

2015. január 23., Péntek 13:09

Ez már a huszadik. A jubileum kapcsolódik egy régebbihez: az idén minden a Ringstrasse 150. születésnapja jegyében történik. Így érthető, hogy a Városháza előtti korcsolyapálya nyitóünnepségén a Ringnek szentelt romantikus jégtáncot láthatott a közönség. A fényjátékot csodálók közül aztán több százan maradtak, és a magukkal hozott, vagy a helyszínen kölcsönzött felszerelést felöltve vették igénybe a pályát.

Húsz évvel ezelőtt még „csak” 1800 négyzetméteren korcsolyázhattak a bécsiek a Városháza előtti téren. A Jeges Álom névre keresztelt hathetes téli rendezvény az első pillanattól kezdve nagy siker volt, s a rendezők évről évre merészebben alakították ki a pályát. Ma már 7000 négyzetmétert tesz ki a diszkó fényekkel megvilágított jégfelület, s nemcsak a Városháza előtti részt, hanem a Burgtheaterhez közeli pótpályát is felöntik. Sőt, az ösvényeken az évszázados fák között is lehet siklani – kereken 750 méteren. Hat jég kugli pálya várja az érdeklődőket, és 450 négyzetmétert a kezdőknek kerítettek el – védve őket a száguldozó, piruettező „profiktól”.

Az idén megújultak a kiegészítő létesítmények, kényelmesebb az öltöző és a melegedő és persze nem maradnak el az ételt-italt kínáló vendéglátósok sem. Lehet korcsolyát kölcsönözni, éleztetni, vagyis nem kell előre elhatározni a korcsolyázást, akinek hirtelen ötlettől vezérelve támad hozzá kedve, bátran megteheti. Március 8-ig várja a pálya a kikapcsolódni, szórakozni, sportolni vágyókat, reggel 9 és este 10 óra között.

4 komment:
57Sbj5Sy8i4I | 2017. január 29., Vasárnap 08:56
I thguhot finding this would be so arduous but it's a breeze!

lF4vMDTKv44 | 2017. január 29., Vasárnap 14:46
Good to find an expert who knows what he's <a href="http://abaiqt.com">taklnig</a> about!

DiBL5YNa | 2017. február 3., Péntek 23:38
You are so awesome for helping me solve this <a href="http://bopcgfg.com">mysryte.</a>

QgQGIXjIQdhG | 2017. február 5., Vasárnap 23:43
This was so helpful and easy! Do you have any aretilcs on rehab? http://rygnfh.com [url=http://lnczey.com]lnczey[/url] [link=http://fnmgzun.com]fnmgzun[/link]

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl