Ausztriában vállalkozni jó

A tanácsadó segít elkerülni a buktatókat

 
2016. Szept. 2. 13:28

Ausztriában vállalkozni jó

A tanácsadó segít elkerülni a buktatókat

2016. szeptember 2., Péntek 13:28

A vállalkozó szellem, a tudás, a bátorság nem mindig elég ahhoz, hogy valaki külföldön új életet kezdjen. A szervuszausztria.hu olvasóitól kapott levelek bizonyítják, nem ritka a tanácstalanság azok körében, akik szeretnének képzettségüknek megfelelő munkát végezni a határon túl is, és nem érik be egy mosogatói állással. Sokan tervezik a cégalapítást, amelynek ausztriai szabályait, buktatóit és előnyeit jobb hozzáértő szakembertől elsajátítani. Honlapunk továbbra is segít a kapcsolatteremtésben.  Dr. Berényi Ferenc tevékenységét már sokan ismerik.

Az önálló cég alapításához és beindításához tapasztalatra is szükség van. Ennek megszerzése évekbe telik, hacsak nem talál az ember olyasvalakit, akinek birtokában van a szükséges ismeret, és azt rendelkezésre is bocsátja.

Dr. Berényi Ferenc tudása korántsem csak elméleti, jó másfél évtizede az osztrák területen foglalkozik gazdasági témákkal, olyan napi gyakorlati ügyekkel, amelyek ismerete a vállalkozók számára nélkülözhetetlen. Nyolc évig a bécsi magyar nagykövetség kereskedelmi tanácsosa volt, később az akkori ITDH szerződéssel néhány évig még tovább foglalkoztatta.  Ennyi év elegendő volt a kiépített network fenntartásához és továbbfejlesztéséhez.

Az Ausztriába tartó magyar vállalkozóknak fontos tudniuk, és egy percre sem szabad elfelejteniük, hogy az előírások betartása itt nem vicc, de nem is olyan ijesztő, ha ismerjük a szabályokat, és tudjuk hova kell fordulni. Berényi, aki mögött magyarul is tudó és mindkét gazdasági életben jártas ügyvédek, adótanácsadók, közjegyzők állnak, magabiztosan mozog a bürokrácia útvesztőiben, tudja, milyen ügyben hova kell fordulni, hogyan kell a szükséges kérdőíveket kitölteni – szóval segítsége lerövidíti a rá bízott ügyek intézésének menetét, ráadásul segítségével néhány kanyar levágható – a buktatók elkerülhetők. Bár vannak általánosan megválaszolható kérdések, a problémák mindig egyediek, testreszabott megoldást igényelnek. A bábáskodásával létrehozott több száz magyar tulajdonú ausztriai vállalkozás sorsát a beindulás után is figyelemmel kíséri, honlapunk pedig abban segít, hogy a legtöbbször feltett kérdésekre adott válaszait folyamatosan közli.

Dr. Berényi Ferenc elérhetősége.

A szervuszausztria is szívesen fogad megkereséseket.



jooble
Bogipark
Ilona stüberl