Peter Simonischek a legjobb európai színész

Ausztria Oscar-díjban reménykedik

 
2016. Dec. 16. 10:52

Peter Simonischek a legjobb európai színész

Ausztria Oscar-díjban reménykedik

2016. december 16., Péntek 10:52

Ismét osztrák színész, illetve osztrák-német film kerülhet az Oscar-díj közelébe. Miután Peter Simonischek elnyerte a legjobb európai színész címet, a film, a Toni Erdmann bejutott az  öt Oscarra jelölt idegen nyelvű film közé.

 

A budapesti közönség legutóbb a Halleluja oratórium előadásán személyesen is meggyőződhetett arról, milyen kitűnő színész Peter Simonischek: az Eötvös Péter zenéjére Esterházy Péter szövegével írt mű prózai szereplőjeként már Salzburgban is óriási sikert aratott.

A Burgtheater művésze eddig inkább színházi színészként volt ismert. A német Maren Ade filmjében nyújtott alakítása európai filmdíjat hozott: maga a film összesen öt kategóriában nyert, köztük a német-osztrák koprodukció lett a legjobb európai film is. Most egy lépéssel még közelebb került a legmagasabb elismeréshez. összesen nyolcvanöt idegen nyelvű film közül választották be a "döntőbe", egy iráni, egy svéd, egy dán és egy kanadai film mellett.

A korűűbbi sikertelenség után Ausztria évek óta Oscar-díjas filmművésznek örvendhet.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39