Igazgató nélkül maradt a Burg

A Holding igazgatója is távozik

 
2014. Márc. 11. 13:04

Igazgató nélkül maradt a Burg

A Holding igazgatója is távozik

2014. március 11., Kedd 13:04

Az ideiglenes és részleges távozásból végleges lett: Josef Ostermayer, a kulturális ügyek minisztere néhány órával azután, hogy Matthias Hartmann jelezte, háttérbe húzódik a folyamatban lévő ügyek tisztázásáig, felmentette tisztségéből a Burgtheater igazgatóját. Ilyesmi még nem fordult elő az osztrák nemzeti színház történetében.

Hartmann, akinek szerződését a minisztérium nemrégiben hosszabbította meg 2019-ig, nem nyugszik bele menesztésébe, és jogi lépéseket fontolgat.

Ostermayer számára a döntő mozzanat az ügyvédek illetve a számvevőszék első helyzetjelentése volt: ebből kiderül, hogy Hartmann feltételezhetően felelős a Burg súlyos anyagi helyzetéért. Ugyanez vonatkozik a felettes szerv, a Bundestheater Holding felügyelő tanácsára is: Georg Springer, a Holding igazgatója maga is levonta a következtetést és benyújtotta lemondását a Burgtheater felügyelő tanácsának éléről. Helyébe állítólag a Museumsquartier jelenlegi igazgatója, Christian Strasser lép: ő már eddig is tagja volt a felügyelő tanácsnak. A Holding igazgatója továbbra is Georg Springer.

A Burgtheater igazgatói posztjának – legalábbis ideiglenes – betöltéséről leghamarabb a jövő héten dönt a felügyelő tanács. A végleges megoldáshoz pályázatot írnak ki. A hivatalában maradt gazdasági ügyvezető eközben nem hozhat olyan döntést, amely eredetileg mindkét igazgató hozzájárulását igényelné.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39