Jó volt, szép volt

Hétezren a Bécsi Operabálon

 
2012. Feb. 17. 15:40

Jó volt, szép volt

Hétezren a Bécsi Operabálon

2012. február 17., Péntek 15:40

A Bécsi Operabál sikere programozott, és ez vonatkozik a nyitóműsorra, az ismert személyiségek megjelenésére, és persze a bevételre egyaránt. Az idei bál egy dologban eltért a korábbi évekétől: elmaradt a szinte már hagyományosnak számító tüntetés.

A feltűnést kedvelő, és magas kora ellenére semmilyen fáradságtól vissza nem riadó építőmester. Richard Lugner az idén két vendéggel tündökölt: Brigitte Nielsen és Roger Moore tett eleget meghívásának, amely bizonyos kötelezettségek vállalásával, ugyanakkor nem lebecsülendő honoráriummal is együtt jár. Nielsen nemcsak magas termetével, hanem különleges ruhájával is magára irányította a figyelmet: a piros estélyire szorgos kezek ezer rózsát varrtak.

A vendégek között sok ismert személy volt jelen, az egykori szupermodell Helena Christensen, az egykori labdarúgó sztár Lothar Matthäus, Boris Becker, az amerikai színésznő, Rosario Dawson, hogy az ilyenkor mindig megjelenő osztrák hírességeket ne is említsük. És persze nem csak a show világ, illetve a művészek köréből jöttek el ismert személyiségek, a politika és a gazdaság krémje is jelen volt.

Most először – Heinz Fischer államfő meghívására - Ban Ki-moon ENSZ főtitkár nejével, Faymann kancellár vendégeként Zoran Milanović horvát kormányfő. Spindelegger külügyminiszter svéd kollegáját invitálta páholyába, Michael Häupl bécsi polgármester Zoran Janković volt ljubljanai polgármester, jelenlegi szlovén parlamenti képviselő társaságában jelent meg. A bankvezérek a nemzetközi pénzvilágból választották vendégeiket, így szokás szerint a páholyok mélyén fontos megbeszélésekre is alaklom nyílt.

A hagyományosan színvonalas nyitó előadáson a román Angela Gheorghiu lépett fel, a Carmenből és a My Fair Lady-ből énekelt, az Operaház balettkara .- és a növendékek – pedig a török származású Ismet Özdek koreográfiáját adták elő, majd, stílszerűen, tekintettel a jubileumi évre, Klimt-élőképet alkottak.

Az idén először az Operaház hatodik emeletén különtermet rendeztek be a fiataloknak, akik keringő helyett korosztályuknak megfelelő zenére szórakozhattak, két ismert DJ-nek köszönhetően.

Több mint ötezer fizető vendége volt a bálnak, a legegyszerűbb belépő 250 euróba, a legdrágább jegy, amelyért már páholy is járt, 18 500 euróba került. A művészeket és a hangulatot biztosító személyzetet is beleszámítva több mint hétezren töltötték meg az alkalomra átalakított, a széksoroktól megfosztott Operát. Desiree Treichl-Stürgkh, a bál háziasszonya (civilben az Erste bank igazgatójának felesége) legalább 1,1 millió eurós bevételre számít. Az ő tevékenységével egyébként mindenki elégedett, immár ötödik éve tölti be a feladatot (a vendégek között az előző évek háziasszonyai is ott voltak), és úgy tűnik, évről évre apróbb változtatásokkal modernizálja ezt az immár 56 esztendőre visszatekintő rendezvényt, amelyet a hagyományoknak megfelelően, élő interjúkkal tarkítva az osztrák (és a német) televízió is közvetített.

1 komment:
öszike13 | 2012. február 20., Hétfő 20:45
Tölünk kit hívtak meg?

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl