Multikulti ínyencségek

Kultúra és kulináris örömök

 
2012. Máj. 31. 09:07

Multikulti ínyencségek

Kultúra és kulináris örömök

2012. május 31., Csütörtök 09:07

Az idén kegyes volt az időjárás a rendezvényhez (két éve kétszer is halasztani kellett), így a megszokott május végi időpontban élvezhették az ínyencek a Kultúrák Párbeszéde napján a az ízléses standokon feltálalt nemzeti ételeket. A Votiv templom előtt, a Sigmund Freud Parkban Magyarországot az idén is az Ilona Stüberl – Fodor Mária – képviselte.

A paprikás krumpli nagy siker volt – meséli a belvárosi kis magyar étterem tulajdonosa. Ezen a késő estébe nyúló délutánon a Sigmund Freud park egyetlen nagy szabadtéri étteremmé változott. Nemzetük jellegzetes ételeivel várták itt a meghívott vendéglősök azokat, akik szívesen kóstolják meg az idegen ízeket, vagy éppenséggel fontosnak tartják a különböző kulturális gyökerű emberek közötti kapcsolatok ápolását.

A kóstolgatással egyenértékű itt a barátkozás, és az is sokéves tapasztalat már, hogy akinek ízlik a feltálalt étel, szívesen keresi fel a vendéglőt a későbbiekben, hogy megkóstolja az étlap többi kínálatát is. Mert persze erre az alkalomra inkább csak egy-két fogást lehet kihozni: Fodor Mária a sokak által dícsért paprikás krumpliból és a töltött káposztából 100-100 adaggal várta a vendégeket. Hamar elfogyott minden, és jól fogytak a magyar sörök is– a mi pedig Bécsben nem kis elismerés. A szekszárdi Wekler Pincészet borait már keresik az osztrákok: tudják, hogy Fodor Mária minden rendezvényén megtalálják.

A fogások választásánál Fodor Mária biztosra megy: tudja, mit kedvelnek a Bécs belvárosában immár több mint ötven éve működő Ilona Stüberl törzsvendégei.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl