Ha gyanús, bekapcsolják

A schwechati repülőtéren már érvényes az új szigor

 
2015. Márc. 5. 09:36

Ha gyanús, bekapcsolják

A schwechati repülőtéren már érvényes az új szigor

2015. március 5., Csütörtök 09:36

Még hosszabb időt kell majd a beszállásra szánni: a schwechati repülőtéren már alkalmazzák a március 1-jén életbe lépett a biztonsági előírásokra vonatkozó új EU-s szabályokat. Ez az utasok elektronikus tárgyainak szigorúbb ellenőrzését jelenti.

Szúrópróbaszerűen, a laptop esetleges külső változtatásának nyomán elrendelhetik a gép bekapcsolását, és a mobil telefonok, iPadek is hasonló sorsra juthatnak. Felkelti a gyanút, ha pl. egy laptop fedelén észrevehető, hogy hozzányúltak. Ehhez persze a biztonságiak új szemlélete is szükséges, hiszen nem elég az átvilágítás, ránézésre kell kiemelniük az alaposabb vizsgálatra szoruló elektronikát.

És persze kevés az eddigi felszerelés is. Bécs repülőtere még asz idén 100 új, megfelelően képzett munkatársat vesz fel, és összesen 5 millió eurót fektet a biztonsági intézkedések szigorításába. Ez a ráfordítás már azt is figyelembe veszi, hogy ősztől a potenciális robbanó anyagokra is jobban koncentrálnak, már csak azért is, mert feltételezhető, hogy a terroristák újabb és újabb formákat találnak támadásaikhoz. Korszerűbb detektorokkal próbálják az illetékesek megelőzni a bajt, és biztosak benne, hogy az utasok megértik: ha kellemetlenséggel is jár ez az elővigyázatosság, végeredményben az ő érdekeiket szolgálja.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39