Magyar galéria Bécs közepén

Fiatal képzőművész kiállítása

 
2015. Júl. 17. 10:39

Magyar galéria Bécs közepén

Fiatal képzőművész kiállítása

2015. július 17., Péntek 10:39

A bécsi Karlsplatzon nyitotta meg ideiglenes galériáját az alig 24 éves Bencze Péter, aki Budapesten nem mindennapi terekben állítja ki művészeit. Az új bécsi helyszín egy hamarosan megnyíló bár – ma még építési terület. Természetesen a nyitó kiállításnak is ő a kurátora. A fiatal képzőművész, Csató József, akit most Bécsbe hozott, nem ismeretlen Ausztriában:

Mindenkinek szüksége van művészetre – Everybody Needs Art, illetve az egyszerűség kedvéért rövidítve, ENA a neve az új galériának. A napi irányítás a Bécsben élő Varga Petra feladata – ő a bécsi Iparművészeti Egyetemen szerzett diplomát.

Az ENA Viewing Area-ban szerteágazó tematikájú válogatást mutat be Csató József elmúlt két évben készült munkáiból. A legfontosabb kapcsolódási pont a művész különleges színhasználata, és az, hogy festészete a figuratív és az absztrakt határán helyezkedik el.

Alkotásai játékosak és mégis komolyak, durván és lezserül megfestett figurái sosem fenyegetőek, inkább barátságosak. Fontos számára a festés folyamata; az állapotok, amelyekből továbblendül egyik képről a másikra – egyébként képei témájuktól függetlenül ezeken keresztül kapcsolódnak egymásba.
Jellemzően egyedi arányokat használva alakítja ki sajátos kompozícióit, amelyek új vizuális élményekben részesítik a befogadót.

A kurátor, Bencze Péter rendezett már kiállítást Bécsben: legutóbb biciklikre szerelte a bemutatni kívánt képeket és így kerekeztek végig a városon.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl