Az FPÖ időben ott volt

Strache már találkozott Trump fő tanácsadójával

 
2016. Nov. 17. 09:11

Az FPÖ időben ott volt

Strache már találkozott Trump fő tanácsadójával

2016. november 17., Csütörtök 09:11

A látogatás - és Donald Trump megválasztása - után derült ki, hogy Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt elnöke Washingtonban tárgyalt Trump egyik vezető tanácsadójával. És nem maradt el a párt küldöttsége a győzelmi ünnepségről sem. A pártelnök Facebook oldalán Washingtonban készült fotót is posztolt: a képen balszélen Strache, mellette felesége, és két pártfunkcionárius látható.

Michael Flynn, akivel Strache november első  napjaiban találkozott, most a hadügyi tárca várományosaként szerepel a hírekben. Az FPÖ elnöke a találkozóról maga számolt be Facebook oldalán - igaz, csak akkor, amikor kiderült:  pártjának néhány vezetője részt vett  a választás éjszakáján Trump new yorki győzelmi ünnepségén is. Strache - és a párt másik két funkcionáriusa egyébként nemcsak Washingtonban, hanem New Yorkban is járt, és más republikánus politikusokkal is folytatott megbeszélést.

Hogy miről, azt Strache bejegyzésében nem közölte, ám az FPÖ helyezkedése nem meglepő: végülis más európai jobboldali pártok számára is kecsegtető fejlemény Trump megválasztása.



jooble
Bogipark
Ilona stüberl