A tanácsadó segít leküzdeni az akadályokat

Ausztriában vállalkozni jó

 
2019. Feb. 1. 09:21

A tanácsadó segít leküzdeni az akadályokat

Ausztriában vállalkozni jó

2019. február 1., Péntek 09:21

Az Ausztriában egyre nagyobb számban vállalkozást tervező magyarok gyakran elvesznek a bürokrácia útvesztőiben, vagy legalábbis tanácstalanok, hogyan kezdjék új életüket. Sokan az önállóság mellett döntenek - amihez szintén nem árt a szakértői segítség. A szervuszausztria.hu a cégalapítás és működtetés legalapvetőbb általános információiról indít sorozatot. Egyben javasoljuk: konkrét, egyedi és a cikkeinknél részletesebb tanácsadásért keressék szakértőnket, dr. Berényi Ferencet, aki honlapján elérhető. Portréja egy évekkel ezelőtti cikkünkben itt olvasható.

Az Ausztriában új életet -  vállalkozást - kezdők közül kevesen tudják, melyik a számukra legkedvezőbb vállalkozási forma, és egy ilyen alapítás, mondjuk Kft esetében milyen költséggel jár. Honlapunk szakértője, Dr. Berényi Ferenc válaszol.

A kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a KFT (GmbH) alapítása ügyvéd és közjegyző bevonását is igényli, és esetenként más és más járulékos költséget von maga után – mondja a

szakértő. A körülbelüli összeg meghatározásához azokat a tételeket sorolja, amelyekkel számolni lehet.

1. Ügyvédi díj (eltérő!)

2. Közjegyzői díj (szintén nem egységes)

3. Fordítási és hitelesítési költségek, az eljárásnál tolmács igénybevételekor fizetendő díj

4. Hitelesítési és közzétételi díjak

A költségekhez hozzátartozik a végzettség igazolására szolgáló dokumentumok hitelesítése és fordítása is, ami Magyarországon és Ausztriában egyaránt költségeket involvál.

4. Számolni kell a kívánt tevékenységhez szükséges iparűzési engedély, a működési engedély beszerzésének költségeivel, és a hatósági eljárással összefüggő egyéb költségekkel is.

Mindez összességében nagyjából 4-6 ezer eurót tehet ki. Minden eset más – dr. Berényi Ferenc egy személyes konzultáció keretében konkrétabb választ tud adni. Elérhető  honlapján, vagy szerkesztőségünkben. 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl